Satellietbeeld Nederland

Satellietbeelden brengen een land, regio of de hele wereld in beeld

Het satellietbeeld van Nederland laat zien dat het maar een klein land is op aarde. Sinds het eerste satellietbeeld uit de jaren ’60 van de vorige eeuw beschikbaar kwam, zijn er enorme stappen gemaakt. Waar de wat oudere generatie afhankelijk was van een wereldkaart om onderlinge verhoudingen te kunnen bepalen, zien we dat tegenwoordig dit met een simpele muisklik kan. Met een programma als Google Earth is het kinderlijk eenvoudig om vanuit de lucht Nederland of een andere regio te bekijken.

Hoe worden satellietbeelden in Nederland gebruikt?

In Nederland kennen we satellietbeelden vooral van het weerbericht op televisie of internet. De toepassing van een satellietbeeld is echter een stuk breder. Denk aan het monitoren van onze kustlijn of het meten van hoogteverschil in duinen. De satellieten worden voortdurend aangestuurd om een incidentele opname van een plek in Nederland- of een serie opnames te maken om verschillen te kunnen meten. Al deze projecten zijn van enorm belang voor het bepalen van de strategie van de overheid om problemen op te lossen. Door verschillen te meten in het landschap gedurende een langere periode kunnen maatregelen worden genomen, voordat problemen ontstaan.

Welke invloeden bepalen de kwaliteit van een satellietbeeld?

Wereldwijd worden er dagelijks miljoenen opnames van de camera’s van satellieten doorgestuurd naar ontvangststations op aarde. De kwaliteit varieert en is afhankelijk van het type camera dat wordt gebruikt. De aanwezigheid van langdurige wolkendekken boven een bepaald gebied kan nog weleens voor vertraging in de beschikbaarheid van een goede opname zorgen. Met name het satellietbeeld van Nederland wil hier nog weleens door worden beïnvloed.

Waarom kiest u Geoserve als leverancier in Nederland?

  • Wij hebben toegang tot de data van tientallen satellieten
  • Onafhankelijkheid en integriteit is gewaarborgd
  • Wij weten hoe we met gevoelige informatie om moeten gaan
  • Een zeer goede samenwerking met onze internationale partners
  • Wij zijn ook bereikbaar na kantoortijd

Wilt u meer weten over de diensten en producten van Geoserve Nederland?

Wij zijn onafhankelijk distributeur van ieder mogelijk satellietbeeld. Geoserve is werkzaam voor de overheid in binnen- en buitenland, maar leveren bijvoorbeeld ook een satellietbeeld aan gerenommeerde bedrijven Wij vertellen u graag meer over ons bedrijf en hoe u een satellietbeeld van Nederland kunt verkrijgen. Indien u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken, dan kunt u ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 0527-241010.