Satellietbeelden

Over beeldmateriaal vanaf een satelliet

Satellietbeelden worden gemaakt door duizenden verschillende satellieten die om onze aarde cirkelen. Satellietbeelden worden doorgestuurd naar ontvangststations en zijn direct beschikbaar voor gebruik. Elke satelliet is voorzien van hoogwaardige camera’s die de satellietbeelden maken. Het beeldmateriaal kan bestaan uit een foto, een reeks van foto’s en video’s.

Waar worden satellietbeelden voor gebruikt?

Satellietbeelden worden gebruikt door overheidsinstanties en commerciële partijen. De overheid heeft in een flink aantal gevallen eigen satellieten in gebruik en het beeldmateriaal daarvan komt niet ter beschikking voor commercieel gebruik. Denk hierbij aan de monitoring van vijandelijke bewegingen in oorlogsgebieden. De meest bekende satellietbeelden zijn die van meteorologische diensten. Veel mensen zien de beelden met opnames van hun land of regio dagelijks voorbijkomen tijdens het weerbericht op televisie of via het internet.

Waar moet u rekening mee houden als u satellietbeelden bestelt

Als u beeldmateriaal van een satelliet wilt gebruiken om informatie te geven aan uw publiek, beslis dan vooraf het doel dat u voor ogen heeft. Bepaal daarbij nadrukkelijk welke situatie u wilt tonen, hoe groot het gebied moet zijn en hoe gedetailleerd de opnames moeten zijn. Door dit goed te bepalen, bespaart u geld op de inkoop van uw beeldmateriaal en heeft u ook direct de beschikking over de beelden die voor uw publiek het meest gewaardeerd worden. Een belangrijk aspect is ook de aanwezigheid van wolken boven het vast te leggen gebied. Sommige verstrekkers van beeldmateriaal calculeren bij de prijsberekening een maximale wolkendichtheid bij de levering. Bij een langdurige aanwezigheid van wolken boven een bepaald gebied kan het wat langer duren, voordat de gevraagde beelden beschikbaar zijn.

De voordelen van Geoserve

  • Onafhankelijk distribiteur van satellietbeelden
  • Toegang tot beeldmateriaal van meer dan 20 verschillende satellietsystemen
  • Goede bereikbaarheid, ook buiten kantoortijd
  • Integere medewerkers die begrijpen hoe gevoelige informatie beschermd moet worden
  • Een werkwijze die niet is gekleurd door commerciële motieven

Wilt u ook gebruik maken van de diensten van Geoserve?

Geoserve is een onafhankelijke distributeur van beeldmateriaal van satellieten en radarsystemen. Wij werken voor overheidsinstanties en voor ondernemingen die satellietbeelden nodig hebben voor projecten en campagnes. Wij verstrekken u graag meer informatie over onze werkwijze en de manier waarop u het beste satellietbeelden in uw bezit kunt krijgen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken via 0527-241010.